sentimiento
sveltessa massage
Massage is niet alleen ontspannen en genieten maar vooral ook gezond voor lichaam en geest.

Tegenwoordig is het leven erg gejaagd. We krijgen nog maar weinig de tijd om echt tot rust te komen. Stress, rug- en nekklachten, burn-out zijn onder andere één van de belangrijkste gevolgen.

Ontspanning is voor iedereen noodzakelijk om ons goed en gezond te voelen en vooral om goed te kunnen functioneren.

Daarom vinden steeds meer mensen de weg naar relaxatie-massages.

Neem de tijd die je nodig hebt en kom genieten van onze massages. Voel je herboren!

Let wel, als u erotische massages zoekt, bent u niet aan het juiste adres.

Onze Massages

CRANIO-SACRAAL Therapie

Cranio-sacraaltherapie is een zachte manipulatietechniek die ontstaan is uit de osteopathie.

Cranio Sacraal Therapie werkt door een zachte, subtiele aanraking van het binnenste van de mens met als doel de helende levensenergie vrij door het lichaam te laten stromen. Dit brengt een diepe ontspanning, genezing en verbetering van fysieke klachten zoals rugklachten, nek- en schouderklachten, hoofdpijn en migraine, slapeloosheid, maag en darmproblemen, energiegebrek, stress en depressies, emotionele trauma’s en tal van andere klachten.

Cranio Sacraal therapeuten werken met het Cranio Sacraal ritme. Dit ritme is het derde systeem dat in het lichaam werkzaam is, naast de ademhaling en de hartslag. De naam van de therapie is afgeleid van de Latijnse woorden cranium (schedel) en sacrum (heiligbeen). In de hersenen wordt het Cranio Sacrale vocht geproduceerd en vervolgens stroomt dit vocht door het ruggemerg naar beneden en weer terug naar de hersenen. Het voedt en beschermt de hersenen en het zenuwstelsel en is verbonden met alle delen van het lichaam, met alle cellen. Dit vocht heeft een ritme, het Cranio Sacraal ritme, een beweging die altijd doorgaat zoals eb en vloed. Als het Cranio Sacraal vocht optimaal door het lichaam stroomt is er sprake van gezondheid en welbevinden. De levensenergie kan nu vrij door het lichaam stromen.

Je kunt het Cranio Sacrale ritme ook de ademhaling van het zenuwstelsel noemen. Dit stelsel regelt de werking van alles wat er in het lichaam gebeurt. Stress, fysiek letsel of een (emotioneel) trauma verstoren dit natuurlijke ritme. Daardoor worden spanning en stress vastgehouden in het zenuwstelsel en ontstaan blokkades in de weefsels. Het Cranio Sacraal ritme biedt de therapeut de mogelijkheid om in contact te komen met deze blokkades, met plekken die gespannen, afgesloten of verwaarloosd zijn. De therapeut kan met een zachte druk en met aandacht de geblokkeerde stroming weer op gang brengen. Het zenuwstelsel krijgt als het ware opnieuw de weg gewezen naar herstel.

Craniosacralsystem schoonheidsinstituut Sentimiento

Bij welke klachten helpt Cranio Sacraal Therapie?

Klachten bij volwassenen:

* Aangezichtspijn en gespannen kaken

* Bekkeninstabiliteit
* Burn out
* Depressie
* Hoofdpijn/ Migraine
* Maag- en darmproblemen
* Nek, schouder- en rugklachten
* Overgangsklachten
* Premenstrueel syndroom (PMS)
* Posttraumatische klachten
* Stress
* Slaapstoornissen
* Vermoeidheid
* Whiplash
* Emotionele trauma’s
* Gebrek aan zelfvertrouwen
* Aansterken na de bevalling

Kinderen
Kinderen reageren heel sterk op Cranio Sacraal therapie. Er is niet veel nodig om hun levensenergie weer te laten stromen. Voor tal van klachten zoals ADHD, astma, dyslexie (afhankelijk van de oorzaak), emotionele problemen, trauma’s, niet lekker in je vel zitten kan Cranio Sacraal therapie een belangrijke ondersteuning bieden.

Ouderen
Cranio Sacraal therapie helpt om gezond oud te worden. Cranio Sacraal therapie zorgt er bijvoorbeeld voor dat er voldoende vocht door de hersenen stroomt waardoor de kans op Alzheimer vermindert.

Preventief
Cranio Sacraal therapie is aan te bevelen voor iedereen die wil werken aan een betere gezondheid, zich vol levensenergie wil voelen of sneller wil herstellen na een operatie of ziekte. Cranio Sacraal therapie heeft een diep ontspannende werking, versterkt het immuunsysteem en verhoogt het energieniveau. Je voelt je in balans.

Duur: 60 min

Prijs: € 65

SHIATSU massage

Shiatsu is een Japanse massagevorm, overgenomen uit de Chinese massages, die in de loop van de verschillende eeuwen vele ontwikkelingen heeft gekend. De oorsprong vinden we bij mens of dier die instinctief op een plaats waar hij pijn heeft, drukt of wrijft met de handen. Na jaren studie en onderzoek werd dit instinctieve handelen verbeterd en ontwikkeld tot een systeem dat geschikt is voor het verhelpen van allerlei kwalen.

Shiatsu is gebaseerd op de idee dat onze vitale energie, onze “Ki”, door welbepaalde kanalen of meridianen in het lichaam stroomt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de meridianen heel nauw verbonden zijn met onze organen. Door het uitoefenen van druk op welbepaalde punten die op de meridianen liggen, wordt de circulatie van “Ki” gestimuleerd en worden blokkades van de energiestroom opgeheven. Hierdoor kunnen specifieke organen en het lichaam als geheel beter functioneren. Met andere woorden, door verschillende manipulatietechnieken kan de beoefenaar een stimulerend en regelend effect naar een gekweld orgaan of systeem zenden.

Het is een techniek die ziekten helpt voorkomen en er naar streeft het lichaam in optimale conditie te houden.

Shiatsu stimuleert of wekt de zelfgenezende krachten in ons lichaam op en grijpt zo onrechtstreeks in op de eventuele symptomen. Bovendien werkt shiatsu als een natuurlijk kalmeermiddel.

Shiatsu helpt bij een druk en stresserend leven, slapeloosheid, hartkloppingen, stramheid en allerlei spanningen. Bovendien helpt het om in moeilijke omstandigheden kracht te vinden en hierdoor richting te geven aan het leven. Het ondersteunt de transformatieprocessen in het leven.

Shiatsu betekent letterlijk “shi = vinger, atsu = druk”. Bij shiatsu worden de duimen, handpalmen, en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. Hierbij wordt door de behandelaar niet met spierkracht gewerkt maar wordt het eigen lichaamsgewicht gebruikt om druk uit te oefenen

Wat kan/mag je verwachten van een shiatsubehandeling? 

Een shiatsubehandeling wordt gegeven op de grond: je ligt op een futon (dikke katoenen mat) met daarbovenop een bodycushion (speciaal massagekussen waarop je comfortabel kan liggen).

De behandeling wordt op de kledij gegeven. Je doet wel best losse, makkelijk zittende kledij aan.

Je zal gevraagd worden afwisselend op je buik, je rug en soms ook op je zij te gaan liggen. Ik behandel door je te masseren en duimdruk uit te oefenen op punten over je hele lichaam, van kop tot teen!

shiatsu schoonheidsinstituut Sentimiento

Voor wie is shiatsu bedoeld?

 • Je bereikt een algemeen gevoel van welbehagen en ontspanning
 • Is gunstig bij psychische en mentale klachten
 • Helend bij hoofdpijn en migraine
 • Verlicht pijnen en blokkades van nek, rug, schouder, muisarm (RSI)
 • Corrigeert spijsverteringsproblemen
 • Therapeutische werking bij burnout, stress, depressie
 • Verhoogt de vitaliteit en levenslust
 • Bevordert een goede slaap
 • Nuttig bij menstruatieklachten
 • Soepeler maken van het lichaam
 • Wie nood heeft aan me-time
 • Losmaken van diep gewortelde spanningen in het spierstelsel

Maar evengoed kan shiatsu ook preventief iets voor je gezondheid betekenen. Je hoeft geen klachten te hebben

Duur: 60 min

Prijs: € 65

Ayurvedische massage

Een zalig ontspannende en vitaliserende behandeling met warme kruidenolie. Deze helende Ayurvedische massage (Abhyanga) heeft een sterk spanningsregulerend effect en werkt energetiserend. Als bonus bevordert het een goede en gezonde, diepe slaap. Deze massage stimuleert het zenuwstelsel en het auto-immuunsysteem. Het doel van Ayurveda is het garanderen van evenwicht in lichaam, geest en zintuigen.

Duur: 75 min

Prijs: € 75

Indische massage

De Indische massage is met zijn 5000 jaren zonder twijfel de oudste van alle massages. Als je eenmaal de weldaad ervan hebt ervaren begrijp je onmiddellijk waarom ze zoveel duizenden jaren later nog zo vaak wordt toegepast…

De Indische massage ontspant uw lichaam totaal, het verjongt, geeft levenskracht, seksuele energie en vermindert pijn. Dit gecombineerd zorgt dan weer voor een grotere weerstand.

Meer concreet gaan we tijdens een Indische massage te werk met warme oliën. De lichaamsdelen die de meeste aandacht krijgen tijdens een Indische massage zijn de handen, voeten en het hoofd. Deze punten zijn de belangrijkste om spanningen weg te kunnen werken. Eens die spanningen weg zijn, kan de energie weer vrij door het lichaam stromen.

Duur: 75 min.

Prijs: € 75

Voetreflexologie

Deze alternatieve geneeswijze baseert zich op het feit dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met bepaalde plaatsen op de voeten. De voet werd daarom “in kaart” gebracht, waarop werd aangeduid welke zone met welk deel van het lichaam correspondeert.

Het doel van voetreflexologie is het herstellen of onderhouden van een onbelemmerde energiedoorstroming in het volledige lichaam.

De plaatsen waar de organen met de voeten in verbinding staan worden reflexzones genoemd. Het zijn net die zones die gemasseerd worden ten einde energieblokkeringen op te heffen.

Voetreflexologie verhoogt het zelfgenezend vermogen en de immuniteit terwijl het u relaxeert en harmonieert.

Duur: 40 min

Prijs: € 40

Lomi-lomi massage

Lomi Lomi Tempelmassage is de traditionele Hawaiiaanse massage, die in Hawai sinds vele generaties gebruikt wordt ter stimulering van de lichamelijke en geestelijke genezing.

Werking

 • stimuleert de bloedsomloop
 • verwijdert gifstoffen uit de weefsels
 • bevordert het lymfestelsel
 • verbetert de mobiliteit van de gewrichten
 • versoepelt de lichaamsbeweging
 • herstelt de vitaliteit
 • vermindert stress en geaccumuleerde spanningen
 • balanceert de energiestroming in het lichaam waardoor vastgezette spanningen vrijkomen, emotionele blokkades opgelost worden, en de gezondheid wordt gestimuleerd

Duur : 75 min

Prijs : € 75

Balinese massage

De Balinese massage mag op wereldvlak als een topper beschouwd worden. Naast de Traditionele Thaise massage en Shiatsu is dit één van de bekendste massagevormen van Azië. Er wordt gebruik gemaakt van oliën op basis van tropische noten. Kokosolie wordt bijvoorbeeld ook veel toegepast voor zijn geneeskrachtige werking bij talloze klachten (gewrichtsklachten, droge huid,…)

Balinese massage maakt gebruik van een combinatie van diepe druk, lange massagestreken en huidvoortschrijdende technieken om de knopen eruit te dwingen, om de spierspanning te verzachten en de bloedsomloop te stimuleren.

Al is Balinese massage meestal gekend voor de fysieke voordelen, het ook zeer geschikt voor verlichting van stress ! De geurige kokosolie ruikt niet alleen heerlijk maar je huid voelt daarna ook satijnzacht aan en goed gehydrateerd. De massage is pure ontspanning en je waant je even in het Verre Oosten.

Duur : 75 min

Prijs : € 75

Anti-stress massage

Een zeer relaxerende massage om de nachtrust te bevorderen en alle stress te laten verdwijnen.

Duur : 60 min

Prijs : € 65

Totally Zen massage

Bent u vermoeid, gestresst, overwerkt of voelt uw lichaam gewoon pijnlijk aan ?
Wenst u dat u meer energie had of vreugde in uw leven ?
Onderzoek heeft aangetoond dat slecht presteren op het werk, emotioneel niet meer in balans zijn, een lage immuniteit hebben, weinig energie hebben allemaal tekenen zijn van “teveel” stress hebben.
Het goede nieuws is dat massage een uitstekende en natuurlijke manier is om deze symptomen te bestrijden.
Zorgen, ballast en negatieve energie wordt veelal vastgehouden in de rug en vooral schouders en nek.
Daarom is onze Totally Zen massage speciaal ontwikkeld voor de rug, schouders, nek en hoofdhuid voor een totale ontspanning.
Het is een langzame maar diepgaande massage met drukpunten en deels zonder olie.
Het helpt om pijnlijke en verkrampte spieren te ontspannen.
U voelt zicht in ieder geval Totally Zen na de behandeling.

Totally Zen Massage

 • Rug, nek, schouders en hoofdhuid – 1u – prijs : € 65
 • Rug, nek, schouders en hoofdhuid – 1u30 – prijs : € 85
 • Volledig lichaam – 1u30 – prijs : € 85
After Lockdown Massage

Een super ontspannende lichaamsmassage speciaal ontworpen om de stress van het hele coronagebeuren te verwerken. Alles gaat vastzitten door slechte houding door thuiswerk. We hebben stress doordat we onze sociale contacten missen. We worden onzeker doordat het maar blijft duren. Krijgen we ooit ons leven terug ? Daarom heb ik deze massage ontwikkeld. Hier wordt lichaam en geest totaal ontspannen. Een iets stevigere massage met rekkingen en toch heel ontspannend.

Duur : 75 min

Prijs : € 75

Totally Revive NEW !

Laat je verrassen met deze combinatie van je rug, schouders, nek en voetreflexologie. Je voelt je herboren en je loopt weer op wolkjes. Weg met de stress !!!

Duur : 90 min

Prijs : € 85

Wellness massages

Relax for a moment

Een ontspannende rug- en nekmassage met exotische oliën.

Duur: 25 min

Prijs: € 35


Total Relax

Een volledige lichaamsmassage met exotische oliën.

Duur: 60 min

Prijs:  € 65


Gelaatsmassage

Een ontspannende massage in het gelaat en van de nek

Duur: 20 min

Prijs: € 25


Hoofdhuidmassage

Geniet van een heerlijk super ontspannende hoofdhuidmassage

Duur: 15 min

Prijs: € 15

Totally Chill out

Deze massage heb ik speciaal ontwikkeld voor mensen die veel last hebben van nekklachten , meer stress ervaren die dan gaat vast zitten in de nek en daardoor moeilijk kunnen ontspannen.

Het is een zeer ontspannende massage waarbij ik cranio sacraal therapie verwerkt heb. Degene die de Totally Zen massage al gedaan hebben zullen enthousiast zijn. Een toppertje onder de massages.

Je kan kiezen uit massage van 1u voor enkel rug, nek en hoofdhuid of 1u30 voor het volledige lichaam.

Duur: +/- 60 min.    Prijs : € 65

Duur : +/- 1u30      Prijs : € 85

lavaschelpen massage
sentimiento beauty en massages
Marma massage

De Marma massage is een erg oude techniek voor uw lichaam, geest en ziel.

Deze massage concentreert zich op het vrijmaken van geblokkeerde energie door het masseren van marmapunten, punten op het lichaam waar verschillende lichaamsweefsels elkaar ontmoeten: aders, zenuwen, gewrichten, botten, huid en spieren. Die punten zijn sterke energiecentra, vergelijkbaar met acupunctuurpunten.

Duur voor het volledige lichaam: 75 min

Prijs: € 75

Duur voor de rug, nek en het gelaat: 35 min

Prijs: € 45

Maleisische massage

Een volledige lichaamsmassage op Maleisische wijze. Een unieke ervaring en pure ontspanning.
Deze massage kan ook gecombineerd worden met onze Tanamera produktenlijn.

Duur: 75 min.

Prijs: € 75

Kruidenstempelmassage

Mijn kruidenstempel is een zakje, gevuld met reinigende, ontspannende en activerende kruiden, die afkomstig zijn van Maleisië. De massage zuivert uw huid en dankzij de warme stempels en de lekkere geuren kan je spreken van een erg ontspannende massage. Daarbovenop ervaart u gevoelens van ontspanning, genot en welzijn terwijl de massage ook een ontgiftende en vitaliserende werking heeft.

De dieptewerking die de massage oplevert valt uit te leggen aan de hand van de verwarmde kruidenstempels. De warmte ervan activeert onze stofwisseling en verbetert de bloedsomloop.

Even meer over de bloedsomloop: de warmte doet de bloedvaten uitzetten zodat afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Hierdoor stimuleert de massage het volledige lichaam om beter te functioneren.

Voor ieder onder ons die gespannen of moe is, zich opgebrand of lusteloos voelt. Want niet alleen uw lichaam wordt met de kruidenstempelmassage verzorgd, ook op geestelijk vlak komt nieuwe energie vrij dankzij de goed uitgekozen kruiden en hun aroma’s.

Duur: 60 min.

Prijs: € 75

Manuele lymfedrainage ( Dr. E. Vodder )

Een manuele lymfedrainage is een heel subtiele massagemethode waarbij door zeer zachte handgrepen, die nooit irriterend of pijnlijk zijn, vocht in het lichaam wordt verplaatst en uiteindelijk afgevoerd.

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water en dat water bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, lymfebanen, hersen- en bloedbanen.

De processen in ons lijf verlopen vooral via de lichaamsvloeistoffen en worden waterhuishouding genoemd. Pas als de waterhuishouding in goede staat verkeert, is ons lichaam in evenwicht. En daar streven we naar bij de manuele lymfedrainage. Het teveel aan vloeistoffen worden sneller en efficiënter afgevoerd door het lymfestelsel manueel te activeren.

Duur: 30 min.

Prijs: € 30

In kuurvorm voor het beste resultaat:
10 behandelingen voor € 275

Bamboemassage

Bamboemassage is een ontspannende maar vooral ook een stimulerende massage die de afvalstoffen afvoert, de bloedsomloop verbetert en krampen en triggerpoints verlicht. We gebruiken hiervoor bamboe en rotan.

Met deze stokken als verlengstuk van mijn handen kan u genieten van een zalige wellness massage. Belangrijke eigenschappen van deze behandeling zijn druk en warmte. Met behulp van de verschillende dikte en lengte van de bamboestokken worden de zenuwuiteinden in je huid geprikkeld en hierdoor dringt de behandeling dieper door in het weefsel.

De warmte van de stokken ontspant het lichaam en doordringt alle huidlagen. Bamboe bevat bovendien kiezelzuur wat het overbrengen van energie en het zelfhelende proces in ons lichaam stimuleert.

Ook mensen die sporten vinden baat bij deze behandeling dankzij de stimulatie van de neuro-musculaire plaatsen die de ontspannende en kalmerende eigenschappen in het lichaam versterken.

Behandeling

 • Bevordert lichaamsenergie
 • Ontspant de spieren, verwijdert spanningsknopen in schouders en nek
 • Het kan helpen tegen slapeloosheid
 • Werkt stressverlagend
 • Helpt bij rug-, schouder- en nekklachten
 • Geeft verlichting bij spierpijn, reuma en jicht
 • Verbetert de doorbloeding
 • Werkt preventief

duur : 75 min

prijs : € 75

Kokosscrub massage

Een ontspannende massage met warme kokosolie in combinatie met een heerlijke kokosscrub ! Vooral de geur en de zijde zachte huid die na de kokosbehandeling ontstaat, maakt het tot een geweldige behandeling. De vrijkomende geur geeft een exotisch vakantiegevoel ! Kokosolie verstevigt tevens de huid en zorgt voor meer spankracht. De kokosbehandeling is ideaal voor mensen met een droge huid, een gevoelige huid of een verslapte huid, bij spanningen of stemmingswisselingen of gewoon omdat het lekker is !

Duur : 75 min

Prijs : € 85

Fibromyssage

Wat is fibromyalgie

De naam fibromyalgie komt van fibro – bindweefsel, myo – spier en algie – pijn. Het betekent dus bindweefselspierpijn. De spieren zijn veel te gespannen en dit veroorzaakt spierpijn en pijn aan de aanhechtingsplaatsen van de spieren en pezen. De spierpijn wordt doorgaans heviger na inactiviteit of blootstelling aan kou.

3 soorten massages

Fibromyssage ter bevordering van de nachtrust

De beste tijd om deze massage te nemen is voor het slapen gaan, omdat we het parasympatisch zenuwstelsel (Het parasympathische zenuwstelsel is het deel van het autonome zenuwstelsel dat de organen zodanig beïnvloedt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen) willen activeren.

Duur : 40 min

Prijs : € 45

Fibromyssage tegen hoofdpijn

Hoofdpijn heeft veel verschijningsvormen en even zoveel oorzaken. Enkele plaatsen waar hoofdpijn zich manifesteert : ooghoofdpijn, frontale hoofdpijn, temporale hoofdpijn, posterior hoofdpijn (dieper gelegen) en vertex hoofdpijn (in een hoekpunt samenkomende pijn). De oorzaken kunnen zeer verschillend zijn : stress, te weinig slaap, voeding, lichaamshouding, trauma van buitenaf, emotionele spanning, …

Duur : 30 min

Prijs : € 35

Fibromyssage tegen pijn

De pijnpunten of tender points behandelen.

Duur : 30 min

Prijs : € 35

Lava Schelpen massage

Dit is een unieke massage met natuurlijke, gepolijste schelpen die warm worden. Deze warmte is afkomstig van lavapoeder, dat vermengd met zeewater, een chemische reactie geeft.

Deze ionische warmte dringt diep tot in je lichaam en werkt op spanningen en stresspunten.

Je lichaam wordt zowel manueel als met de lavaschelpen gemasseerd, met extra aandacht voor bepaalde meridianen en drukpunten. Door de kalmerende werking wordt je lichaam weer in harmonie gebracht. U kan de massage vergelijken met een hot stone massage, maar deze massage heeft een diepere werking.

Deze massage is uitermate goed voor

 • diepe ontspanning
 • iedereen die last heeft van stress of lusteloosheid
 • mensen die lijden aan een depressie
 • mensen die het altijd koud hebben
 • pijnlijke spieren
 • menstruatiepijnen

Duur : 75 min

Prijs : € 80

Polynesian Magic

Deze massage nodigt u uit om op ontdekkingsreis te gaan naar een paradijselijk eiland.
De harmoniserende massage is vooral bedoeld voor mensen die veel stress ervaren en willen ontspannen.
Door de ontspannende vanille brengt het de zintuigen tot rust.
Verder wordt de huid ook goed gehydrateerd door de kokosolie “het oosterse goud” .

Duur: +/- 1u35

Prijs: € 90

Tips en Contra-indicaties

Tips

 • zorg dat je niet met een volle maag komt
 • neem altijd een douche of bad voordat je komt
 • je komt voor de rust dus liefst gsm’s even uitzetten
 • zorg ervoor dat je na de massage een aantal glazen water drinkt om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen
 • zorg ervoor dat je voor en na de massage geen drukke dingen gaat plannen

Contra-indicaties

 • bij koorts
 • blessures
 • spierverrekkingen
 • besmettelijke huidaandoeningen
 • ernstige hartklachten en/of hypertensie
 • eerste 3 maanden van zwangerschap
Indien u twijfelt, gelieve eerst even uw huisarts te raadplegen.

ENKEL OP AFSPRAAK

Adres: Vennekeslaan 42, 3665 As

Tel: +32(0)476 89 01 36

email: info@sentimiento.be

BTW nr : BE0807.519.654

Nuttige links

All rights reserved

Social Media

Pin It on Pinterest

Share This